Vejleåparkens spirende lokalpolitikker

Talha fra Østergården, er i denne uge i praktik på Rådhuset, ved Borgmester Ole Bjørnstorp. I løbet af ugen har Talha fået indblik i de mange facetter af at være Borgmester, og hvordan en typisk arbejdsdag for en borgmester kan se ud.

Talha er også kommet på arbejde på Rådhuset, og har blandt andet fået som opgave at han skal skrive en tale for borgmesteren. Desværre får borgmesteren ikke mulighed for at afholde talen, som er tiltænkt 1. maj i fælledparken, men Talha vil få feedback på den fra nogle af de dygtige taleskrivere på Rådhuset, og mon ikke hans klassekammerater får muligheden for at høre talen fra Talha selv, når han på mandag skal fremlægge om sin praktik for hele årgangen.

Talha har store ambitioner om at blive politikker, da han gerne vil gøre en forskel for børn og unge. Talha vil, med egne ord ”gerne åbne sindet for de unge i Ishøj, og give dem et større mindset ud til virkeligheden”. Talha er allerede aktiv med at føre politik, da han er elevrådsformand for Strandgårdskolen, i Ishøjs fælleselevråd, i skolebestyrelsen på Strandgårdskolen og i Ungerådet på Ishøj Ungdomsskole.

Talha synes at det er rigtig godt at alle 8. klasserne skal i praktik, og mange af hans klassekammerater har da også fundet nogle spændende steder at tilbringe deres uge, heriblandt børnehaver, et autoværksted, Dansk Arkitektur Center og Ishøj bibliotek. Alle elever har selv skulle søge om praktik på arbejdspladserne.

Borgmester Ole Bjørnstorp er glad for at have Talha i praktik, og vil gerne se flere unge i praktik fremover. Man kan komme i praktik i mange forskellige centre i kommunen, så det er bare om at søge.

Se andre historier fra Vejleåparken

Sally gør det grønt

Selvom Sally har boet i Vejleåparken i 25 år omtaler hun stadig sig selv som tilflytter og fortæller at de dengang de

Vejleåparkens helt egen forfatter

Ruth Cordua har boet i Vejleåparken siden 1976, hvor hun flyttede ind i en to-værelsehybel i Ågården 5. I dag bor Ruth