Ung i Vejleåparken – fra drøm til handling

Niklas er 19 år gammel og er opvokset lige her i Vejleåparken. Niklas får for tiden det meste af sin tid til at gå på Produktionsskolen Møllen, som ligger i naturskønne omgivelser i Ishøj. Her går han på håndværkerlinjen, hvor han har mulighed for at prøve kræfter med alverdens teknikker inden for håndværkerfagene. ”Hvis man ikke er stensikker på hvad man vil inden for håndværk, så skal man vælge produktionsskole”, siger Niklas, der siden januar har prøvet kræfter som både brolægger og murer. 

Efter niende klasse troede Niklas at han skulle være tømrer, men pga. et brækket håndled kunne han ikke komme i gang med uddannelsen. I stedet tog han tiende klasse og brugte herefter nogle år på tennisbanen, hvor han arbejdede fuld tid som tennistræner. Efter at have gået et halvt år hjemme, startede Niklas i januar på produktionsskolen, og den beslutning har han ikke fortrudt. Niklas er nemlig rigtig glad for at gå dér – ikke kun pga. det faglige, men han har også fået en masse nye venner. Han er særligt glad for det sammenhold der er, også på tværs af linjerne, som udover håndværkerlinjen indebærer blandt andet mad-, musik- it- og dyrelinje. Udover det håndværksfaglige tager Niklas også matematik på produktionsskolen, for at kunne få den karakter der skal til for at komme ind på teknisk skole. 

Håndværkerfaget er dog ikke det eneste Niklas satser på. Han drømmer nemlig også om en karriere inden for militæret. Så om uddannelsesvejleder Lisbeth skal hjælpe Niklas med at finde en læreplads når han er færdig på produktionsskolen, eller om han skal ind til livgarden og aftjene sin værnepligt er endnu usikkert, men lige nu har Niklas vist fundet sin plads meget godt på Møllen.

Se andre historier fra Vejleåparken

Sally gør det grønt

Selvom Sally har boet i Vejleåparken i 25 år omtaler hun stadig sig selv som tilflytter og fortæller at de dengang de

Vejleåparkens helt egen forfatter

Ruth Cordua har boet i Vejleåparken siden 1976, hvor hun flyttede ind i en to-værelsehybel i Ågården 5. I dag bor Ruth